RBWE OP LOCATIE

RBWE OP LOCATIE

Zullen wij uw eigen rijvaardigheidscentrum bouwen?

Op verzoek van bedrijven, rijscholen en zelfs voor grote vriendengroepen kunnen wij in uw eigen regio een tijdelijk rijvaardigheidscentrum opbouwen voor allerlei rijvaardigheidstrainingen met auto’s. Zowel onze startcursus autorijden, onze bijzondere verrichtingen cursus en onze anti-slip cursus kunnen op locatie worden opgebouwd.

Reserveer nu

Mobiele slipbaan

De mobiele slipbaan is inmiddels de meest voor de hand liggende oplossing voor een tijdelijk test- en trainingscentrum op locatie. Naast het transport, het aanleggen en afbouwen verzorgen wij ook de uitleg bij de oefeningen. Dus zoekt u een compleet verzorgde anti-slip cursus of wilt u de mobiele slipbaan inzetten tijdens een publieksevenement inclusief slip- en remweg demonstraties? Dan bent u bij ons aan het juiste adres en maken we er op een veilige manier een gave show van.

Behendigheidsslalom

Deze eerste oefening gebruiken we vooral om gewend te raken aan het rijgedrag van je auto. Een raceauto, voorzien van autosport-veiligheid en andere specifieke eigenschappen zoals de vierpuntsgordels, het directe stuurgedrag, het super actief reagerende gaspedaal en de krachtige remmen. Daarom starten we met deze leuke en leerzame oefening waarbij we de behendigheid op scherp zetten en gereedmaken voor straks op het circuit.

Remtechnieken trainen

Veel ervaren automobilisten beweren dat als het écht nodig is ze maximaal zullen remmen. We geloven dit natuurlijk graag maar we oefenen het toch liever eerst even. Na een aantal rem- en uitwijk oefeningen staat iedereen op scherp, de relaxte zithoudingen zijn aangepast en de zin in het rijden over het uitdagende bochtencircuit is inmiddels volop aanwezig. Genieten en leren tijdens deze verhoogde rijvaardigheidstraining.

Onderstuur, overstuur of rondtollen

Het rijgedrag van een auto is afhankelijk van de balans in het voertuig en de verschillen van grip op het wegdek. Is er te veel of te snel ingestuurd dat is de kans groot dat de auto rechtdoor zal glijden. Is er wel voldoende grip onder de voorwielen maar is de snelheid alsnog te hoog dan zal de energie zich uiten in een dwarsgaande beweging. In andere woorden: Een auto gaat echt niet zomaar in de slip. Er zijn oorzaken en gevolgen. En daarom gaan we voorafgaand aan het circuitrijden deze rijtechnieken even flink trainen.

Bochtentechniek

Het naderen, doorrijden en uitkomen van bochten is een belangrijke rijvaardigheid. Na het herkennen van de bocht dient de bestuurder de zogenaamde piekremming toe te passen. In eerste instantie kijken we – en volgen we – de buitenkant van de bocht totdat we kunnen zien waar de weg weer recht wordt. Dan knijpen we de bocht dicht naar de binnenkant en vanaf het moment dat we het hart van de bocht ‘geraakt’ hebben geven we weer gas bij. De woorden klinken zo mooi maar het worden pas écht mooie woorden als we deze ook als zodanig kunnen toepassen. En dan levert het dát gevoel waar iedere coureur verslaafd aan is geraakt en waarmee vele ongevallen voorkomen kunnen worden.

Reserveer nu

Start en/ of verbeter jouw rijbewijs skills op het circuit!

Wil je meer info over Rijbewijs Experience? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen