RBWE 1

STARTCURSUSAUTORIJDEN

Speciaal voor cursisten zonder rijbewijs

Cursus boeken

Wil jij ook eerst het wegrijden, opschakelen, kijken, sturen en stoppen oefenen voordat je begint met rijlessen?

Kom dan naar het autosportcircuit van Raceway Venray want hier kun je zonder de afleiding van het verkeer de beste basis rijvaardigheid ontwikkelen. Dankzij een gezellige begeleiding en via speciale oefenbanen leer jij het wegrijden, sturen, schakelen en stoppen. Mocht je deze unieke manier toch héél spannend vinden, neem dan gewoon een vriend of een vriendin mee en samen leren jullie de basis bediening van het autorijden. Belangrijk om te weten is dat: Onze uitleg voldoet aan de officiële rijprocedure zoals alle goede rijscholen en het CBR hanteren.

Waarom rijvaardigheid éérst?

Als we kijken naar de oorzaken van ongevallen, onzekerheden of een onbehoorlijke hoeveelheid rijlessen, telkens blijkt dat een gematigde basis rijvaardigheid of een te vroege verkeersdeelname voor problemen zorgt! Daarom vonden wij het hoog tijd om een voorbereidende cursus autorijden te ontwikkelen zonder de aanwezigheid van het verkeer.

Wat je kunt verwachten? Een gezellige dag met cursisten vanuit verschillende rijscholen maar ook particuliere aanmeldingen uit heel Nederland. Tussendoor zorgen we voor een lekkere lunch en voldoende drankjes.

Trainingsonderdelen

 • Ritvoorbereiding
 • Omgevingsbewustzijn
 • Wegrijden en stoppen
 • Doorgeef stuurtechniek leren
 • Opschakelen en terugschakelen
 • Kijkstructuur bij afslaan oefenen
 • Basis voorrangsregels controleren
 • Afstand en remweg demonstratie

Prijs en info

 • Deze compleet verzorgde startcursus bedraagt € 249
 • De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 15:30 uur

Inbegrepen

 • Lunchverzorging
 • Certificaat van deelname

Optioneel

 • Zelf meegenomen coach
 • Transfer van/ naar NS station*

Trainings onderdelen

Workshop ritvoorbereiding

Een goed opgeleid bestuurder kun je al herkennen als diegene naar de auto toeloopt. In de Rijprocedure B staat alles omschreven vanaf het openen en sluiten van deuren, het afstellen van de zit- en stuurhouding tot en met het bijvullen van vloeistoffen. Om jouw eerste rijlessen bij je rijschool extra soepel te laten verlopen hebben we deze voorbereidende workshop voor je ingericht.

Wegrijden & stoppen

Het wegrijden is meteen zo’n vaardigheid waar je als beginnende rijbewijs cursist naar uitkijkt of juist tegenop ziet. Logisch omdat het uitslaan van de motor in het verkeer al snel kan resulteren in een kop-staart aanrijding. Om jou en je rijschool te beschermen tegen de hieruit voortvloeiend risico’s kun je het wegrijden en stoppen nu alvast trainen op ons stop & go parcours.

Stuurvaardigheid

De mooiste manier van sturen is onbetwist de doorgeef techniek. Hiermee worden bochten maar ook het wegrijden en opschakelen terwijl je afslaat op een comfortabele manier mogelijk. Ook rotondes verlopen veel vloeiender als je deze stuur behandeling intensief hebt kunnen oefenen. Met ons speciaal hiervoor ingerichte slalom parcours kun jij straks sturen als de beste.

Op- en terugschakelen

Het wegrijden, opschakelen, afremmen, ontkoppelen en terugschakelen gaan we trainen op speciale oefenbanen. Maar voordat we dit gaan doen is er een workshop met een uit een auto getilde versnellingsbak, versnellingspook en koppelingspedaal. Hiermee kunnen we jou de technische logica uitleggen en we leren je de juiste hand posities bij het op- en terugschakelen.

Controle voorrangsregels

Wist jij dat veel (zware) ongevallen tijdens een rijles te maken hebben met het niet goed kennen of toepassen van de voorrangsregels. Daarom voorafgaande aan je eerste rijlessen in het verkeer testen we ook jouw basis verkeerskennis. Misschien voorkomen we hiermee gevaarlijke verrassingen voor jou, je instructeur en je medeweggebruikers.

Demonstratie afstand houden

Veel mensen die netjes 2 seconden afstand houden voelen zich veilige bestuurders totdat een voorligger ineens een noodstop maakt. Dan pas ontstaat het besef dat 2 seconden afstand houden veelal te weinig is. Dit kunnen wij heel mooi demonstreren met als beoogd resultaat: Een bewustwordingsmomentje. Deze remweg demonstratie doen we als afsluitende oefening zodat we de ophalende ouder ook kunnen wakker schudden/ motiveren meer afstand te nemen.

Deze cursus boeken?

Wil je deze cursus boeken? Of ben je benieuwd welke cursus bij jou past? Vul ons online vragenformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cursus boeken