RBWE 1

STARTCURSUSAUTORIJDEN

Speciaal voor cursisten zonder rijbewijs

Cursus boeken

Wil jij alvast het wegrijden, opschakelen, kijken, gas geven, sturen en stoppen leren? Dan is onze startcursus autorijden het beste begin voor jouw rijvaardigheid. En je mag al meedoen voordat je 16,5 jaar bent.

Met rijlessen op een afgesloten circuit en met onze speciaal hiervoor ingerichte oefenbanen ontwikkel jij simpelweg de beste basis-rijvaardigheid. Hier is er geen hinder met het overige verkeer waardoor jouw skills zich sneller en beter kunnen wortelen. De hieruit voortkomende rijgemakken, het rijplezier en het zelfvertrouwen zul je blijven ervaren tot en met je rijexamen en hopelijk nog lang daarna. Natuurlijk voldoet de uitleg bij alle oefeningen aan de officiële rijprocedure zoals ook een goede rijschool en het CBR hanteren.

Leren autorijden bestaat uit de bediening en beheersing krijgen over de auto en dit samenvoegen met het verkeer leren begrijpen. Het zijn twee kwaliteiten die beter los van elkaar worden aangeleerd zodat onderling ook de hoogste resultaten bereikt worden.

Waarom rijvaardigheid éérst?

Als we kijken naar de meest voorkomende oorzaken van ongevallen, onzekerheden, bedieningsfouten en/ of een onbehoorlijke hoeveelheid rijlessen die cursisten soms nodig hebben blijkt telkens dat een gematigde basis rijvaardigheid of een te vroege verkeersdeelname voor problemen zorgt! Met onze voorbereidende of startcursus autorijden verminderen we de kansen van bovenstaande problemen.

Kortom: Verwacht een leuke cursus autorijden voorzien van een klein beetje theorie, lekker lunchen, geen verkeer en allerlei leuke en leerzame rijvaardigheid’s oefeningen. Aan het einde van de dag kun jij wegrijden, gas geven, kijken, sturen, schakelen en stoppen.

Trainingsonderdelen

 • Ritvoorbereiding
 • Omgevingsbewustzijn
 • Wegrijden en stoppen
 • Doorgeef stuurtechniek leren
 • Opschakelen en terugschakelen
 • Kijkstructuur bij afslaan oefenen
 • Basis voorrangsregels controleren
 • Afstand en remweg demonstratie

Prijs en info

 • Deze compleet verzorgde startcursus bedraagt € 242 (Incl. BTW)
 • De cursustijden zijn van 09:30 uur tot 16:30 uur

Inbegrepen

 • Lunchverzorging
 • Certificaat van deelname

Optioneel

 • Zelf meegenomen coach
 • Transfer van/ naar NS station*

Trainings onderdelen

Workshop ritvoorbereiding

Een goed opgeleid bestuurder kun je al herkennen als diegene naar de auto toeloopt. In de Rijprocedure B staat alles omschreven vanaf het openen en sluiten van deuren, het afstellen van de zit- en stuurhouding tot het bijvullen van vloeistoffen. Om jouw eerste rijlessen bij je rijschool extra soepel te laten verlopen hebben we deze voorbereidende workshop voor je ingericht.

Wegrijden & stoppen

Het wegrijden is meteen zo’n vaardigheid waar je als beginnende rijbewijs cursist naar uitkijkt of juist tegenop ziet. Logisch omdat het uitslaan van de motor in het verkeer al snel kan resulteren in een kop-staart aanrijding. Om jou en je rijschool te beschermen tegen de hieruit voortvloeiend risico’s kun je het wegrijden en stoppen nu alvast trainen op ons stop & go parcours.

Stuurvaardigheid

De mooiste manier van sturen is onbetwist de doorgeef techniek. Hiermee worden bochten maar ook het wegrijden en opschakelen terwijl je afslaat op een comfortabele manier mogelijk. Ook rotondes verlopen veel vloeiender als je deze stuur behandeling intensief hebt kunnen oefenen. Met ons speciaal hiervoor ingerichte slalom parcours kun jij straks sturen als de beste.

Op- en terugschakelen

Het wegrijden, opschakelen, afremmen, ontkoppelen en terugschakelen gaan we trainen op speciale oefenbanen. Maar voordat we dit gaan doen is er een workshop met een uit een auto getilde versnellingsbak, versnellingspook en koppelingspedaal. Hiermee kunnen we jou de technische logica uitleggen en we leren je de juiste hand posities bij het op- en terugschakelen.

Controle voorrangsregels

Wist jij dat veel (zware) ongevallen tijdens een rijles te maken hebben met het niet goed kennen of toepassen van de voorrangsregels. Daarom voorafgaande aan je eerste rijlessen in het verkeer testen we ook jouw basis verkeerskennis. Misschien voorkomen we hiermee gevaarlijke verrassingen voor jou, je instructeur en je medeweggebruikers.

Demonstratie afstand houden

Veel mensen die netjes 2 seconden afstand houden voelen zich veilige bestuurders totdat een voorligger ineens een noodstop maakt. Dan pas ontstaat het besef dat 2 seconden afstand houden veelal te weinig is. Dit kunnen wij heel mooi demonstreren: Het resultaat: Het zet aan tot een meer doordachte omgang met afstand houden in het verkeer. Deze remweg demonstratie doen we als afsluitende oefening van de dag zodat de ophalende ouder of andere ophalende bestuurders er ook bij kunnen zijn.

Deze cursus boeken?

Wil je deze cursus boeken? Of ben je benieuwd welke cursus bij jou past? Vul ons online vragenformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cursus boeken