OVERRBWE

Wij zijn RBWE

Wil je weten hoe onze rijvaardigheidsschool is ontstaan? Wil je weten waarom wij graag samenwerken met rijscholen? Ben je benieuwd naar onze voortgezette rijopleidingen, incentives of circuit programma’s of wil je meer informatie over samenwerken? Op deze pagina vertellen we je graag meer over ons en onze mogelijkheden.

Onze visie

Rijvaardigheid is dé basis voor een succesvolle verkeersdeelname en/ of een efficiente rijopleiding na(ar) het rijbewijs. Helaas wordt rijvaardigheid naast het leren herkennen en toepassen van de verkeersregels als het ‘ondergeschoven kind’ behandeld maar, vroeg of later zal het nut van rijvaardigheid zich laten gelden. Als het nut van rijvaardigheid wordt onderschat zullen er onnodig veel lesuren nodig zijn. Nee het zal niet door iedere rijschool gewaardeert worden maar we weten het inmiddels zeker, allerlei onzekerheden, manoeuvreerschades, slippartijen, ongevallen, rijangsten en een enórme hoeveelheid aan trainingskilometers kunnen voorkomen worden als rijvaardigheid meer op een voetstuk gezet wordt en jongeren niet te vroeg in het verkeer worden losgelaten. Zelfs het nut van rijtaak ondersteunende rijtechnieken krijgen meer resultaat als de bestuurder de grenzen van een mens en techniek (h)erkennen.

Voor wie?

Wij werken voor en samen met verschillende rijscholen. Ook werken we voor particuliere cursisten die eerst meedoen aan onze cursussen op het circuit voordat ze starten met hun rijopleiding op de openbare weg. Soms krijgen we een groepje cursisten van een rijschool die wij voorzien van een goede basis of aanvullende vaardigheden. En helaas werken we ook voor cursisten die geen goede ervaringen hebben bij hun rijschool en wij hen alsnog (moeten) voorzien van de juiste skills of zelfvertrouwen. Soms bouwen wij het circuit om tot een geschikte trainingslocatie voor voortgezette of specialistische rijopleidingen en we verzorgen cursussen voor bestuurders met een buitenlands rijbewijs die zich optimaal willen voorbereiden voor het CBR praktijkexamen op het Nederlandse rijbewijs.

Historie

Een klein beetje historie. De oprichting van de RBWE dateert uit 2016 en is ontstaan vanuit de ervaring van Pieter Blaak. Sinds 1999 is hij instructeur van anti-slip cursussen, verhoogde rijvaardigheid, specialistische rijopleidingen en autosport trainingen. Hij heeft vele trainingsopdrachten verzorgd voor professionele bestuurders zoals privé- en directiechauffeurs (CCV-D1/ D2) en hij heeft veel ervaring opgedaan als instructeur voor Audi en Porsche rijvaardigheidstrainingen. Vaak evalueerden zijn cursisten een cursusdag als: “Dit had ik veel eerder willen doen of “Dit had ik willen leren toen ik mijn rijbewijs haalde”. Dit soort opmerkingen heeft Pieter serieus genomen en zo is de oprichting van de Rijbewijs Experience werkelijkheid geworden.

Rijvaardigheidsschool op het circuit van Raceway Venray

Op Raceway Venray hebben we een serie cursussen ontwikkeld die een ideale basis of toevoeging leveren aan de bezitter van een rijbewijs. Met onze verkeersmaterialen, mobiele parkeer- en manoeuvreer/ schadepreventie parcours, mobiele slipbanen, een presentatie-trailer, kantinegebouw, garage/ pitboxen, het bochtenparcours en de kombochten vermaken wij het circuit tot een groot rijvaardigheidscentrum voor iedereen met en/ of zonder een rijbewijs. Samen met Raceway Venray organiseren we dan ook allerlei (verhoogde) rijvaardigheidstrainingen voor auto’s, bestelwagens en vrachtwagen. Of we dragen op één of andere manier bij aan incentives met een autosport, rijvaardigheid of verkeersveiligheid thema.

Cursus op locatie

Omdat voor sommige opdrachtgevers de afstand naar het circuit in Ysselsteyn (Tussen Deurne en Venray) te groot is, hebben we bepaalde oefeningen ook klaargemaakt voor transport. Op verzoek van bedrijven bouwen we op locatie uw eigen parkeer- en manoeuvreer terrein en/ of we zetten onze mobiele slipbanen in voor een compleet verzorgde ROSO cursus voor rijscholen of een anti-slip training voor bedrijven en hun personeel.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen