OVERRBWE

Wij zijn RBWE

Wil je weten hoe onze rijvaardigheidsschool is ontstaan? Wil je weten waarom wij graag samenwerken met rijscholen? Of wil je een op maat gemaakte rijvaardigheidsincentive voor je personeel en afgestemd op jullie wagenpark of specifieke schadelasten? Met behulp van onderstaande teksten informeren we u graag over wie wij zijn en waar onze passie of mogelijkheden liggen ten gunste van u, uw personeel, leerlingen en relaties.

Onze visie

Rijvaardigheid is dé basis voor een efficiënte rijopleiding naar het rijbewijs, een succesvolle verkeersdeelname en ook de basis voor een veilige race carrière. Zodra een leerling bestuurder eenmaal in het verkeer gaat oefenen dat wordt het herkennen en toepassen van de verkeersregels belangrijker geacht dan de bediening en beheersing van het voertuig. Toch zal vroeg of later het nut van rijvaardigheid zich laten gelden want; bestaat er een aanhoudende onzekerheid tijdens de rijlessen of examen, kijken we naar de meest voorkomende schades, ongevallen, slippartijen als ook de gevoeligheid voor het ontwikkelen van rijangsten: Bij vrijwel alle bijzonderheden zien we dat de basis rijvaardigheid matig of onjuist is ontwikkeld bij de betreffende (kandidaat) bestuurder. Vanuit onze ervaring binnen verhoogde rijvaardigheid, specialistische rijopleidingen en autosport hebben wij een aantal cursussen ontwikkeld die gericht zijn als een ideale voorbereiding voor de rijlessen op de weg en/ of als een extra toevoeging tijdens de rijopleiding of nadat cursisten geslaagd zijn en een goede leercurve willen volgen tot en met sportieve ambities.

Voor wie?

Wij werken vaak voor rijscholen als ook voor specialistische rijopleiders maar uiteraard ook voor allerlei bedrijven en particulieren. Soms verzorgen we een rijvaardigheidsincentive met een schadepreventie thema, de volgende dag krijgen we een groepje cursisten van een rijschool die wij mogen voorzien van een goede basis rijvaardigheid. Ook verzorgen wij veel slipcursussen die we ROSO noemen. Dit staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden waarbij jong ervaren bestuurders en hun ouders met een rijbewijs een aantal extra uitdagende rijvaardigheidsoefeningen komen doen. Op een andere dag zijn we circuit-inrichter of coördineren we bij andere rijvaardigheidsprogramma’s op het circuit van Raceway Venray.

Historie

Een klein beetje historie. De oprichting van de RBWE dateert uit 2016 en is ontstaan vanuit de ervaring van Pieter Blaak. Sinds 1999 is hij instructeur van (slip) cursussen, verhoogde rijvaardigheid, specialistische rijopleidingen en autosport trainingen. Hij heeft vele trainingsopdrachten verzorgd voor security,- privé- en directiechauffeurs D1234 en als voormalig instructeur voor Audi en Porsche rijvaardigheidstrainingen o.l.v. Gijs van Lennep is Pieter misschien wel het meest gevormd en geïnspireerd om zijn jongensdroom na te streven om een eigen rijvaardigheidsschool op te richten.

Rijvaardigheidsschool op het circuit van Raceway Venray

Op Raceway Venray verzorgen we inmiddels een serie cursussen die een ideale basis of toevoeging leveren aan de beginner en/ of bezitter van een rijbewijs. Met onze verkeersmaterialen, parkeer- en manoeuvreer/ schadepreventie oefeningen, mobiele slipbanen, vaste slipbanen, presentatie-trailer, kantinegebouw, garage/ pitboxen, kijk, rem- en bochten parcours en de gave kombochten is het circuit makkelijk omgebouwd tot een groot rijvaardigheidscentrum. Samen met Raceway Venray organiseren we allerlei (verhoogde) rijvaardigheidstrainingen of incentives met auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Of we dragen op één of andere manier bij aan incentives met een autosport, rijvaardigheid of verkeersveiligheid thema.

Cursus op locatie

Omdat voor sommige opdrachtgevers de afstand naar het circuit in Ysselsteyn (Tussen Deurne en Venray) te groot is, hebben we bepaalde oefeningen ook klaargemaakt voor transport. Op verzoek van onze opdrachtgevers kunnen we op een geschikte locatie bij u in de buurt een compleet verzorgde rijvaardigheidstraining verzorgen. Regelmatig reizen wij door het land met ons bijzondere verrichtingen parcours/ schadepreventie parcours en/ of met onze mobiele slipbanen naar bedrijven of rijscholen voor een compleet verzorgde ROSO Antislip Experience op locatie inclusief theorie presentatie etc.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen