RBWE 3 ROSO - ANTISLIP EXPERIENCE

RIJDEN ONDER SPECIFIEKE OMSTANDIGHEDEN

RIJDEN ONDER SPECIFIEKE OMSTANDIGHEDEN

Voor cursisten met en zonder rijbewijs

Cursus boeken

Deze cursus is gericht op cursisten die (bijna) op examenniveau zijn, maar ook ervaren automobilisten of ouders met een rijbewijs doen graag mee. Want voor iedereen geldt dat naast normaal autorijden er ook momenten zullen zijn waarbij we op een uitzonderlijke manier moeten kunnen reageren.

Het doel voor deze cursus kan zijn:

 • Een goede voorbereiding op de herfst en winterse omstandigheden.
 • Het versterken van het zelfvertrouwen of het verminderen van onzekerheid.
 • Meer bewustzijn ontwikkelen m.b.t. de (on)mogelijkheden van zowel mens als machine.

Wat deze Antislip experience extra uniek maakt is dat het wordt gedaan met stoere circuitauto’s die zijn voorzien van autosport-veiligheid. Mocht je liever mee willen doen met je eigen auto dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard met een extra leuke korting omdat er geen circuitauto ingezet hoeft te worden.

Nog leuker wordt het als je deze cursus samen doet met je vader/ moeder/ verzorger of vriend(in) met een rijbewijs. Let op: Indien van toepassing vragen wij om een ingevulde instructiekaart of contact met jouw rijschool om je aanvangsniveau te bepalen.

Trainingsonderdelen

 • Ritvoorbereiding en sturen
 • ABS Noodstops trainen
 • Slippen op slipbaan
 • De Elandproef

Prijs en info

 • Deze 4 uur durende rijvaardigheidstraining kan in de middag of in de avond en bedraagt € 225 (Incl. BTW)

Inbegrepen

 • Veiligheidsbriefing
 • Certificaat van deelname
 • Zelfstandig rijden met raceauto’s

Optioneel

 • Transfer van/ naar NS station*

Trainings onderdelen

Veiligheidsbriefing

Om de grenzen van het autorijden niet onbewust te houden is er een bepaalde basis kennis nodig. Dit hebben we verwerkt in een korte presentatie met uitleg over de meest voorkomende slipoorzaken. Een auto gaat tenslotte niet zómaar in de slip, er zijn geluiden, gevoelens en vervormingen aan vooraf gegaan die iedere bestuurder op z’n minst zou moeten (her)kennen.

Behendigheidsslalom

We beginnen met een oefening waarin je gewend kunt raken aan je trainingsauto. Maar het is ook een oefening waarin we je stuur talenten kunnen checken want als we praten over een goede anti-slip cursus dan mag een stuur oefening natuurlijk niet ontbreken. Zo zorgen we ervoor dat jouw stuurgedrag niet de oorzaak zal worden van een slippartij op de baan of op de weg.

Onderstuur, overstuur of rondtollen

Aan het autorijden zijn grenzen verbonden. Deze grenzen worden bepaald door de banden. Zodra de snelheid hoger is dan de banden begrijpen, er meer gestuurd is dan de banden aankunnen of wanneer er harder geremd moet worden dan technisch of natuurkundig mogelijk, dan hebben we een probleem. Om dit soort omstandigheden niet te laten uitmonden in een levensgevaarlijke situatie bieden we je deze (anti)-slip oefening. Wanneer zijn er kansen en wanneer niet meer.

Zelfstandig autorijden

Veel automobilisten beweren dat de eerste zelfstandige ritten totaal anders verlopen dan de laatste rijlessen. De aanwezigheid van een instructeur in de auto levert dus niet die zelfstandigheid die we graag zien bij een nieuw automobilist. En daarom hebben wij deze cursus zo ingericht dat jij al echt zelfstandig kunt autorijden voordat je examen doet. Het resultaat: Een flinke boost voor je zelfvertrouwen en meer rijplezier in de eerste periode na het praktijkexamen.

De Elandproef

De Elandproef is een veiligheidstest voor auto’s. Van origine ontwikkeld in Scandinavie als vergelijking van een overstekende eland en de plotselinge schrik-uitwijk-stuur manoeuvre van een bestuurder. Ondanks dat de moderne auto tot zo’n 60 kilometer per uur redelijk stabiel kan blijven vereist het een zeer alerte en getrainde bestuurder om niet in de slip te raken en binnen de witte strepen van de weg te kunnen blijven. Omdat deze uitwijk manoeuvre veelvuldig voorkomt in het verkeer doordat vele bestuurders té dicht achter elkaar rijden leek het ons verstandig om deze spectaculaire oefening toe te voegen aan onze Antislip experience. Dus zorg dat je klaar zit voor deze gave maar super uitdagende rijvaardigheidstraining.

Deze cursus boeken?

Wil je deze cursus boeken? Of ben je benieuwd welke cursus bij jou past? Vul ons online vragenformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cursus boeken