RBWE 3

ROSO antislip experience

ROSO antislip experience

Voor aanstaande t/m ervaren rijbewijs bezitters

Cursus boeken

Rijden Onder Specifieke Omstandigheden

Deze cursus is speciaal voor cursisten die binnenkort examen gaan doen. Maar ook (ervaren) automobilisten zoals ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen met een rijbewijs doen mee.

Tenslotte geldt voor ieder ervaringsniveau dat er momenten zullen zijn waarbij we op een uitzonderlijke manier moeten kunnen reageren. Behalve dat het altijd gezellig is met allerlei leeftijden en ervaringsniveaus bij elkaar, ontstaan er ook altijd leuke adviezen over en weer.

Het doel voor deze cursus kan zijn:

 • Verhoog je rijvaardigheid om kritische verkeersomstandigheden beter te voorkomen
 • Een boost ervaren voor je zelfvertrouwen en minder stress tijdens het examen of onderweg
 • Meer bewustzijn ontwikkelen m.b.t. de (on)mogelijkheden van zowel de mens als de machine.

Deze ROSO-Antislip cursus wordt gedaan met de trainingsvoertuigen van de RBWE maar, als je liever mee wilt doen met je eigen auto dan is dat eigenlijk nog een veel beter idee.

Let op: Voor rijscholen die een verkorte versie van onze ROSO willen, bijvoorbeeld i.c.m. een stedenrit hebben we ook een aangepaste versie.

Trainingsonderdelen

 • Stuurvaardigheid verhogen
 • ABS Noodstops trainen
 • Slippen op slipbaan
 • Officiële Elandproef
 • Circuitrijden (optioneel)

De prijs

 • De prijs voor deze cursus bedraagt € 175 p.p.
 • Het circuit rijden met circuitauto’s bedraagt € 100 p.p.

Inbegrepen

 • Veiligheidsbriefing
 • Certificaat van deelname

Optioneel

 • Transfer van/ naar NS station*
 • Rijden met een circuitauto
 • Circuit rijden

Trainings onderdelen

Veiligheidsbriefing

Om de grenzen van het autorijden niet onbewust te houden is er een bepaalde basis kennis nodig. Dit hebben we verwerkt in een korte presentatie met uitleg over de meest voorkomende slipoorzaken. Een auto gaat tenslotte niet zómaar in de slip, er zijn geluiden, gevoelens en vervormingen aan vooraf gegaan die iedere bestuurder op z’n minst zou moeten (her)kennen.

Behendigheidsslalom

Het klinkt in eerste instantie een beetje apart maar, als we praten over slippen of anti slippen dan mag de allerbelangrijkste rijvaardigheidsoefening niet ontbreken. De slalom. Hiermee zul je je stuur talenten kunnen uitbreiden en/ of checken op slipgevoeligheid. Maar ook zul je de zogenaamde voertuig dynamiek beter aanvoelen en leren beheersen. In het verloop van deze cursus zullen we de voorwielslip en de achterwielslip gaan opwekken en leren oplossen en dan zul je direct ervaren hoe groot het nut is geweest van de slalom.

Opwekken, oplossen en/ of rondtollen

Aan het autorijden zijn grenzen verbonden. Deze grenzen worden bepaald door de banden. Zodra de snelheid hoger is dan onze banden begrijpen, er meer gestuurd wordt dan de banden aankunnen, dan hebben we een serieuze uitdaging!  Hierom is het raadzaam om het gevoel van slippen eens op te wekken, je gedrag hierbij te ervaren en jezelf te gaan trainen om te weten wanneer je wel of geen kansen meer hebt om een slippartij op te lossen dan wel de schade te minimaliseren. Deze oefening is enerzijds heel erg leuk om te doen in een veilige omgeving maar draagt enorm bij aan de meest wenselijke bewustwording die we zouden moeten hebben tijdens het rijden in een slip gevoelige situatie. Tenslotte gaat een auto niet zomaar in de slip, er gaan écht gebeurtenissen aan vooraf dus belangrijk is, herken dit zo vroeg mogelijk!

De Elandproef

De Elandproef is een veiligheidstest voor auto’s en ontwikkeld in Scandinavie als vergelijking van een overstekende eland/ een plotselinge schrik-uitwijk-stuur manoeuvre van een bestuurder. Ondanks dat de moderne auto tot zo’n 60 kilometer per uur redelijk stabiel kan blijven vereist het een alert en getraind bestuurder om niet in de slip te raken of binnen de witte strepen van de weg te kunnen blijven. Deze manoeuvre komt vaak voor omdat veel bestuurders té dicht achter elkaar rijden, en daarom vinden wij de elandproef een terechte toevoeging aan onze ROSO Antislip experience. Dus zorg dat je klaar zit voor deze gave maar super uitdagende rijvaardigheidsoefening.

Zelfstandig autorijden (Circuitrijden)

Met de module circuitrijden kunnen we de jong ervaren bestuurder als ook de ervaren automobilist de absolute basis van het anti-slippen bewust maken en trainen. Het betreft een bepaalde logica, kennis en vaardigheden waar iedere autosport coureur op vertrouwd en waarmee vele (slip) ongevallen voorkomen kunnen worden. Nee het wordt beslist geen racecursus maar er zijn gewoon raakvlakken die niet mogen ontbreken in het bewustzijn of rijvaardigheid van elk soort bestuurder op de weg.

Meld je daarom gerust aan voor de module circuitrijden en upgrade jouw ROSO Antislip Experience tot een onvergetelijke circuit-rijvaardigheidstraining voor jong en oud.

Deze cursus boeken?

Wil je deze cursus boeken? Of ben je benieuwd welke cursus bij jou past? Vul ons online vragenformulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cursus boeken