Cursusdag 1

Compleet verzorgde dagcursus

Voordat je start met rijlessen op de weg, gaan we er eerst voor zorgen dat jij de auto onder controle krijgt op de speciale oefenbanen van het circuit.

Hier leer je sneller het betere handen en voetenwerk zonder hinder te veroorzaken in het verkeer en met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

De instructie en begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde rijdocenten en de uitleg voldoet aan de officiële rijprocedure zoals ook het CBR hanteert.

Reserveer nu

Workshop ritvoorbereiding

De basiskennis vanaf het naar de auto toelopen, de in- en uitstap procedure, het afstellen van de zitpositie en stuurhouding, de spiegels en het bepalen van de dode hoeken. Het controleren en bijvullen van vloeistoffen, controle van de banden tot en met het starten en uitzetten van de motor en de uitleg van alle voetpedalen en de meest voorkomende fouten. Maar ook een ogentest maakt deze workshop tot een goed begin van je rijopleiding.

Stuurtechniek & koppelingsgevoel

Na de instap procedures gaan we nu toch echt autorijden. We beginnen met de stuurtechnieken en het wegrijden, opschakelen en stoppen. Met speciale oefeningen wordt het meest wenselijke koppelingsgevoel en stuur behandeling bereikt. Om de basis van het autorijden goed aan te leren hoort er ook een beetje uitdaging in, want extra rijvaardigheid levert meer zelfvertrouwen en voorkomt dat je toekomstige instructeur, examinator en toekomstige passagiers wagenziek van je worden.

Op- en terugschakelen & remmen

Op een lange testbaan kun je het wegrijden, opschakelen, gas geven, gas loslaten, remmen, ontkoppelen en stoppen heel goed oefenen. Samen met je instructeur leer je op een leuke manier het op- en terugschakelen inclusief de hierbij horende kijktechnieken zoals ook het CBR van iedere kandidaat bestuurder verwacht. De basis bediening goed beheersen maakt je toekomstige rijlessen een stuk nuttiger! Straks hoef je je alleen nog maar te focussen op het verkeer en je rijdocent.

Naderen, oversteken en afslaan op kruispunten

Bij het rijden in zonegebieden is het begrijpen van gelijkwaardigheid bij kruispunten en de uitzondering bij uitritten een onmisbare vaardigheid. De juiste naderingstechniek voor kruispunten, het oversteken en verlaten en het afslaan naar rechts of links zal goed geoefend moeten zijn. Veel schades en zware ongevallen binnen rijscholen hebben te maken met het ontbreken van de basis voorrangsregels binnen de groep beginnende rijbewijs cursisten. Daarom trainen wij je even super actief zodat je de juiste kijk volgordes eigen kunt maken en ze aanzetten tot een voortdurende routine tijdens ritten op de weg.

Startcursus autorijden

Klassikale theorie

Omdat de vele verkeersslachtoffers onder beginnende bestuurders snakken naar een zinvolle theorie uitleg, verzorgen wij weer ouderwets en goed klassikaal les. In deze zogenaamde Very Important Theorie bespreken en presenteren we de meest belangrijke verkeersregels voor een veilige voortzetting van jouw rijopleiding op de openbare weg.

Digitale theorie presentaties

Na de klassikale theorie hebben we ook een serie leuk leerbare digitale presentaties voor je klaarstaan. Bepaalde onderwerpen in het theorieboek zijn soms saai of overbodig totdat we in een situatie komen waarbij we deze kennis graag zouden willen hebben, en dus hebben we het een beetje voor je opgeleukt. Zo zorgen we voor de beste basis kennis voor een succesvolle rijopleiding. Deze los te bestellen USB Theorie Cards hebben al vele cursisten en rijscholen geholpen.

Theorie cursus
Theorie cursus

Online examens oefenen

Sinds het Covid-19 virus onze wereld veranderde zijn er unieke kansen ontstaan. Eén daarvan is het uitbannen van gevaarlijke theorie kunstjes waarmee examens succesvol werden gedaan maar de werkelijke kennis al vele slachtoffers heeft gemaakt. Het CBR examen was ooit goed en voldoende maar, door misbruik moest de vraagstelling steeds worden aangepast. Soms tot onbegrijpelijke vraagstellingen over soms weinig nuttige onderwerpen. Toch weten wij dat slechts een gedegen theorie opleiding de kans op slagen het grootst maakt. Daarom hebben we het pakket compleet gemaakt met een optioneel te bestellen inloglink en voorzien van de meest actuele CBR proefexamens.

Dit is een goed begin nietwaar, maar er is meer…

Bekijk de tweede cursusdag

Start jouw rijbewijs avontuur op het circuit!

Wil je meer info over Rijbewijs Experience, of wil je weten of jouw rijschool ook deelneemt? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen