STARTCURSUSAUTORIJDEN

RBWE 1: Compleet verzorgde dagcursus

Voordat je start met rijlessen op de weg gaan we er eerst voor zorgen dat jij de auto onder controle krijgt op de speciale oefenbanen van het circuit. Hier leer je sneller het betere handen en voetenwerk zonder hinder te veroorzaken in het verkeer en met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De instructie en begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde rijdocenten en de uitleg voldoet aan de officiële rijprocedure zoals ook het CBR hanteert.

Reserveer nu

Workshop ritvoorbereiding

De basiskennis vanaf het naar de auto toelopen, de in- en uitstap procedure, het afstellen van de zitpositie en stuurhouding, de spiegels en het bepalen van de dode hoeken. Het controleren en bijvullen van vloeistoffen, controle van de banden tot en met het starten en uitzetten van de motor en de uitleg van alle voetpedalen en meest voorkomende fouten. Maar ook een ogentest maakt deze workshop tot een goed begin van je rijopleiding. Natuurlijk krijg je na afloop ook een naslagwerk mee zodat je het kunt blijven onderhouden/ onthouden tot je praktijkexamen en hopelijk lang daarna.

Wegrijden & stoppen

Het wegrijden is meteen zo’n vaardigheid waar iedere beginnende rijbewijs cursist naar uit ziet of juist tegenop ziet. Best logisch gezien het uitslaan van de motor in het verkeer makkelijk kan resulteren in een kleine kop-staart aanrijding waar vaak een hoge schadelast aan vast hangt. Om de rijschool hiervoor te beschermen en cursisten alvast optimaal te trainen hebben we een speciaal stop & go parcours aangelegd. Deze super leerzame oefening wordt gedaan inclusief de hierbij horende CBR kijkstructuur.

Stuurtechniek: Doorgeven

De mooiste manier van sturen is onbetwist de doorgeef techniek. Een vloeiende manier waarbij het opschakelen in een bocht na het wegrijden ook handig gedaan kan worden. Zelfs het rijden op rotondes wordt een stuk minder gehannes maar, het is geen eenvoudige stuur behandeling om aan te leren in het verkeer! En daarom hebben we een speciaal pylonen parcours voor je klaargezet waar je in een mum van tijd leert sturen als een keizer/ keizerin. Na deze oefening geen New Kids Turbo stijlen meer maar zelfvertrouwen, rijvaardigheid en zo’n hoogwaardige stuur bediening waar menig examinator jaloers van zal worden dat hij/ zij het zelf niet eens zo mooi kan als jij.

Opschakelen naar hoge snelheid

Het wegrijden en opschakelen gaan we trainen op de grote wedstrijdbaan van het circuit. Hier kunnen we snelheid maken en in alle rust leren hoe je de mooiste schakel momenten toepast. We rijden dus door de gave kombochten van het circuit rijden en dat maakt deze oefening niet tot een eenvoudige oefening opschakelen. Beter gezegd: Hier gaan we starten, wegrijden, opschakelen naar de tweede versnelling inclusief de juiste kijkstructuur aanleren. Dan weer gas geven, doorschakelen naar de hoogste versnellingen en richting de lange doordraaiende bocht van het autosportcircuit rijden. In de bocht gaan we de beste kijktechniek aanleren en het sturen met het gaspedaal wordt actief getraind. Maar ook het terugschakelen, remmen, ontkoppelen, stoppen en meteen weer doorgaan voor de volgende ronde. En natuurlijk doen we dit allemaal netjes binnen de rijlijnen van de baan/ rijstrook. Kortom; het opschakelen is een super gave circuit beleving.

Startcursus autorijden
Circuit rijden

Links- en rechtsaf slaan

Het wegrijden, opschakelen, de juiste stuurtechniek en het remmen, ontkoppelen, stoppen is reeds aangeleerd. Maar nu gaan we alles aan elkaar koppelen tijdens het rijden in het kruispunten parcours. Eerst trainen we het linksaf slaan, daarna het iets moeilijkere rechtsaf slaan en allemaal inclusief de juiste kijkstructuur en natuurlijk een juist gebruik van de richtingaanwijzer. Als beide richtingen zijn aangeleerd en de verschillen tussen deze twee goed zijn begrepen gaan we je een beetje uitdagen met het rijden van een door de instructeur aangegeven route. Het komt erop neer dat je instructeur zijn uiterste best gaat doen dat je te maken gaat krijgen met tegenliggers, zodat je geleidelijk leert omgaan met andere bestuurders op de baan (weg). Deze oefening kan het beste vergeleken worden met het rijden in een 30 km per uur zone gebied en is voorzien van gelijkwaardige kruispunten en een aantal uitrit constructies.

Naderen, oversteken en het verlaten van een kruispunt

Bij het rijden in zonegebieden is het begrijpen van de gelijkwaardigheid bij kruispunten en de uitzondering bij uitritten een onmisbare kennis en vaardigheid voor op de weg. De juiste naderingstechniek voor kruispunten, het oversteken en verlaten zal goed geoefend moeten worden. Veel schades en zware ongevallen binnen rijscholen hebben te maken met het ontbreken van de basis voorrangsregels binnen de groep beginnende rijbewijs cursisten. Daarom trainen wij je even super actief zodat je de juiste kijk volgordes eigen kunt maken en ze aanzetten tot een voortdurende routine tijdens ritten op de weg. Na nadruk ligt op een rustige nadering waarbij er heel breed gekeken moet worden. Het zogenaamde afscannen van kruisende wegen resulteert in een veilige bestuurder en draagt enorm bij aan een veiligere rijles op de openbare weg.
Deze Startcursus Autorijden is een goed begin nietwaar, maar er is meer…

Bekijk de tweede cursusdag

Start jouw rijbewijs avontuur op het circuit!

Wil je meer info over Rijbewijs Experience, of wil je weten of jouw rijschool ook deelneemt? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen