Cursusdag 2

Een bijzondere rijvaardigheidstraining

Veel mensen raken ongeduldig van lesauto’s in het verkeer. Dat maakt het voor de startende bestuurder en de instructeur soms lastig om de bijzondere verrichtingen goed te oefenen.

Hier kunnen cursisten ongedwongen hun parkeer- en manoeuvreer talenten ontwikkelen. Andere weggebruikers zullen straks jaloers toekijken als jij je auto parkeert.

En dan gaan we het grote circuit op! Steeds beter starten, wegrijden, opschakelen, gas geven, kijken, sturen en stoppen via de gave (kom)bochten van het autosportcircuit. Ook deze tweede cursusdag is een compleet verzorgde cursusdag

Reserveer nu
achteruit rijden

Achteruitrijden

Het CBR verwacht dat je minstens 20 meter in een rechte lijn achteruit kunt rijden. Wij maken er ruim 200 meter van en vol met uitdagende hindernissen.

De hellingproef

Veel beginnende bestuurders en veel ervaren bestuurders zien erg op tegen de hellingproef. Dat overkomt onze cursisten nauwelijks gezien onze helling testbaan maar liefst 18% steil is. Na deze oefening zal de opdracht ‘hellinkje trekken’ geen echte uitdaging meer zijn.

Bijzondere verrichtingen
achteruit inparkeren

Achteruit in een vak parkeren

In de verhoogde rijvaardigheid wordt deze methode ook wel het operationeel parkeren genoemd. Met de voorkant naar de weg gericht zodat je met een beter overzicht veilig kunt wegrijden. Deze manier van inparkeren is simpelweg het minst schade gevoelig en het vereist een bepaalde handigheid die perfect geoefend kan worden in onze circuit parkeervakken.

Vooruit in een vak parkeren

Veel weggebruikers vinden dit de makkelijkste manier van parkeren. Bij aankomst vooruit je auto erin zetten is inderdaad best makkelijk (of beter gezegd, gemakzuchtig). Je moet tenslotte weer een keer wegrijden, en dan komt toch écht het lastige achteruit de weg oprijden zonder een goed overzicht en daarmee een verhoogde kans op parkeer- en manoeuvreerschades.

Vooruit inparkeren

Achteruit fileparkeren

Langs de rijbaan parkeren tussen een rij geparkeerde voertuigen is ook zo’n bijzondere verrichting die veel bestuurders als lastig ervaren. Begrijpelijk want de specifieke in- en terugstuur momenten zijn vaak anders dan met de lesauto. Wij leren je daarom een universele handigheid en we geven je veel herhalingsplekken.

Vooruit fileparkeren

Het voorwaarts langs de stoeprand fileparkeren is ook zo’n schadegevoelige manier van inparkeren. De banden, velgen, bumper worden vaak geraakt bij het vooruit fileparkeren. Daarom oefenen wij het voorwaarts inparkeren langs speciale stoepranden die geen schade aan het voertuig veroorzaken.

Keren d.m.v. steken

Sinds enige tijd is het omkeren door middel van drie keer steken weer terug in het praktijkexamen. Enerzijds jammer want, het is de langstdurende en meest schadegevoelige manier van omkeren die er is. Toch vereist deze manier van omkeren een goede beheersing van de auto en dat maakt deze oefening onmisbaar binnen ons programma.

Eenvoudige kruispunten

Ook het naderen, oversteken, afslaan en omkeren op een kruispunt wordt getraind op een speciaal hiervoor ingericht kruispunten parcours. Je oefent de meest wenselijke volgordes van kijken, het bewust de zijstraten afscannen, oversteken en na-controleren. In een zeer korte tijd ontwikkel je eenvoudig de juiste volgordes die op de weg niet anders zullen zijn.

Startcursus autorijden
Rijvaardigheid

Noodstops maken

Rij zo hard als je kunt remmen! Het klinkt misschien een beetje raar maar, het klopt gewoon. Als we onwetend zijn van de benodigde ruimte om tot stilstand te kunnen komen, dan wordt snelheid een gevaarlijk aspect binnen ons rijgedrag. Als we kijken naar de korte volgafstanden die veel automobilisten onderhouden dan is het overduidelijk dat veel automobilisten geen idee hebben welke risico’s ze dagelijks aangaan. Na deze ervaring wordt de motivatie om afstand te houden meteen een stuk groter.

Wat denk je ervan, met deze basis stap jij toch zelfverzekerder in bij een rijschool naar keuze. Je hebt tenslotte de eerste 20 onderwerpen van de instructiekaart al bereikt. Hierna hoef je alleen nog maar te focussen op het verkeer en de wijze woorden van je verkeersdocent.

Reserveer nu!

Start jouw rijbewijs avontuur op het circuit!

Wil je meer info over Rijbewijs Experience, of wil je weten of jouw rijschool ook deelneemt? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen